Nieuws

Nieuws.

Onderhoud van het carillon.

Dankzij onze beter gevulde kas kon Jan Plas van de firma Eijsbouts aan de slag om het carillon na te kijken. Het klavier en de kabels werden gesteld en gesmeerd. Ook is er een nieuw paneel gemonteerd. Het carillon kan nu weer op afstand bediend en geprogrammeerd worden. Onder het tabblad Kijken vindt u een filmpje van het stellen van de grootste klok.

Tweede paasdag bespeling carillon.

Het was een gure middag met veel wind, hagel en sneeuw. Er waren weinig mensen in de straten, wat gezien het weer ook heel begrijpelijk was.

Er zo was er een handjevol luisteraars voor het concert gegeven door Jan-Willem Achterkamp. En daarom voor als u het gemist hebt, kunt u onder het tabblad Luisteren enkele melodieën horen, die hij gespeeld heeft. Laten we hopen, dat het de volgende keer beter weer is, en dat we ons meer vrijelijk kunnen bewegen.

Beiaardier Jan-Willem Achterkamp op kasteel Nijenrode.

Op het programma staan Paasliederen zoals Daar nu het feest van Pasen is, Christus onze Heer verrees. De Ootmarsumse componist Berend Breuker schreef speciaal voor het Ootmarsumse carillon een bewerking van De Heer is waarlijk opgestaan. Een ander Ootmarsums element wordt gevormd door de liederen die bij het vlöggeln gezongen worden door de poaskearls. Het gaat hier om Christus is opgestanden en Alleluja den blijden toon. Een niet te missen pijler van het programma wordt gevormd door de voorjaarsliederen. Denk aan Printemps van Jacques Brel en het oud-Nederlandse De winter is vergangen. En weer van Breuker:  Zingend voorjaar en Sounds in the air. En in het kader van “Geen dag zonder Bach” klinken er een aantal vrolijke menuetten en andere dansen.

Terug naar boven